skip to Main Content

Az alumínium redőnyrendszerek:  sokoldalúak, nagyobb a kényelem és tervezési lehetőségük, valamint ár érték arányban alacsony telepítési költségűek. A redőnyöknél az alapanyagon kívül, rendkívül széles típusválaszték áll az Önök rendelkezésére.

Az alumínium redőny minden része alumíniumból készül, amely rendkívül időtállóvá teszi. A redőnylécek purhabbal szigeteltek, mely a rendkívül jó hőszigetelést és egyben a stabilitást is biztosít számára.

A redőnylécek végei úgy vannak terezve, hogy meggátolja a lécek oldalirányú elmozdulását. Az alumínium redőny emiatt is szerelhető motoros változatban. A redőnyléc lefutósínjei kefével vannak ellátva, a csendesebb működés érdekében. A szúnyoghálós változatán (kombi) dupla nút található, itt a nagyobb szélesség esetén szélkefét szoktunk beletenni a szúnyoghálós részébe, ami meggátolja, hogy a nagyobb szél esetén esetleg kijöjjön a szúnyogháló a sínből.

Új ház építésénél már előre kialakítható a redőnytok helye a nyílászárók fölött, így a redőny tokja nem takar be az ablakfelületbe. Ez később szigetelhető és színezhető.

Természetesen mindkét redőny típus rendelhető beépített, függőleges mozgatású szúnyoghálóval is (max. 2m magasságig). Ez esetben a redőny és a szúnyogháló egy tokban van, de egymástól függetlenül működtethető. Ez a megoldás praktikus és egyben olcsóbb is, mint külön-külön.

A szúnyogháló anyaga UV álló erős, üvegszálas anyag, antracit színben. A redőnyök működtetése lehet kézi gurtnis, vagy motoros esetleg kurblis megoldású.

Cégünk egyik legkeresettebb típusú árnyékolója az alumínium redőny!

Hogy miért is? Mert rendkívül tartós, biztonságos és színtartósságát tekintve az alumínium redőny messze túlszárnyalja az olcsóbb vetélytársát a műanyag redőnyét.

A német alapanyagból történő gyártás és a legjobb anyagminőség tartós előnyökkel jár.

Az Alukon és az Echo márkájú rendszerek minimalizálják a hőveszteséget és csökkentik a fűtési költségeket. Nyáron széles körű védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolókkal szemben és javítják a beltéri klímát. Függetlenül attól, hogy előre gyártott redőnyöket vagy előre megtervezett rendszereket kell-e telepíteni.

A redőnyök állandóan ki vannak téve az időjárásnak viszontagságainak. Nagy kihívást jelent, különösen az éghajlatváltozás következményei tekintetében, hisz egyik óráról a másikra szélsőséges helyzetek alakulhatnak ki, például hőhullámok és viharok, valamint az időjárási viszonyok . Az alumínium redőny a PVC-hez képest klasszisokkal hosszabb hosszú élettartamú. A gyártó bátran mer vállalni  színtartósság tekintetében is garanciát. Emellett az alumínium jelentősen növeli a betörésvédelmet. Az UV- stabil, PVC alapanyagból extrúdált műanyag  redőnyök várható élettartama általában két-három évtizeddel bírnak, ellenben az alumínium redőny szinte örökösek, színtartási tulajdonságukról nem is beszélve.

 

Kevesebb hőveszteség, kevesebb energiaköltség

A redőny függöny és ablak közötti szigetelő légpárnaként jelentősen minimalizálja a hőhidakat is. A szigetelési hatás maximalizálása érdekében a redőnyök, legfőképp az alumínium redőny szorosan zárják az ablakfelületet. A meleg a házban, a hideg pedig kívül marad. A forró napokon a folyamat fordítva működik. Mindkét esetben energiát takarít meg és jobb beltéri klímát kap.

Hővédelem, napvédelem, zajvédelem, betörésvédelem

A leengedett redőny egy erősen szigetelő légpárna, hisz köztudott, hogy a legjobb hőszigetelő a levegő! De Javíthatja a ház szigetelést 45% -kal és 10% csökkenti a zajt, ami kb 10 decibel. A nyári hőségben  véd az UV sugárzás ellen és amikor csak akarja, van védve a kíváncsiskodó szemek elől is.

Back To Top